Juridik måste inte vara krångligt och dyrt!

Nätjuristerna grundades ur en tanke om att juridiken många gånger uppfattas som krånglig och dyr. Vår vision med Nätjuristerna är att erbjuda ett alternativ där juridiken inte ska krånglas till utan vara lättillgänglig för privatpersoner och mindre företag som behöver hjälp i juridiska frågor.

Vår erfarenhet säger oss att det är vanligt att människor vid flera tillfällen i livet är i behov av juridisk hjälp men inte alltid vet var eller hur man kan få hjälp. Många gånger söker dessa människor inte professionell hjälp eftersom det ofta är kostsamt utan istället försöker de lösa problemen själva eller i värsta fall struntar i tvisten eller att upprätta det där avtalet som de egentligen behöver.

Nätjuristerna – din juristbyrå på nätet

Nätjuristerna är Sveriges första helt internetbaserade juristbyrå. Vi är inte som alla andra juristbyråer och vill heller inte vara det. Något som är väldigt viktigt för oss är att hjälpa människor, att sprida kunskap så att människor i så stor mån som möjligt själva kan ta tillvara på sin rätt. Traditionella juristbyråer kan många gånger vara lite hemlighetsfulla och inte sprida kunskap som egentligen är ganska enkel utan de ser kanske hellre en möjlighet kunna ta betalt för arbetet.

Så arbetar inte vi på Nätjuristerna. En stor del av vår verksamhet går därför ut på att sprida kunskap till allmänheten i juridiska frågor. Vi jobbar ständigt med att uppdatera vår Faktabank där du ska kunna söka efter viktig information. Vi är även varje vecka ute och föreläser gratis för allmänheten inom olika juridiska områden.

Nätjuristerna erbjuder både juridisk rådgivning och upprättande av olika avtal beroende på vad du som kund har behov av.  Tanken är att du på ett smidigt och enkelt sätt ska kunna få hjälp på en tid som passar dig och utan att du behöver lägga tid på att ta dig till något kontor. Allt arbete och möten sker på distans via telefon eller videosamtal och tack vare detta kan vi hålla ett lågt pris.

Samtliga ärenden hos Nätjuristerna handläggs av erfarna jurister för att garantera att avtalen är juridiskt korrekta.

Att jobba hos Nätjuristerna

Vi som arbetar på Nätjuristerna drivs av en stark vilja att hjälpa människor och att förändra juristbranschen. Vi är inte som en typisk juristbyrå utan ganska annorlunda.

Arbetsglädje är ett genomgående tema hos oss. En god stämning bland oss kollegor, närhet till skratt och en utvecklande arbetsmiljö är viktigt för oss. Vi tror på att människor gör ett mycket bättre arbete om de trivs på sin arbetsplats. Vi har korta beslutsvägar där vi alla tillsammans bestämmer färdriktningen på Nätjuristerna och driver oss framåt.

Eftersom en stor del av arbetet är stillasittande erbjuder vi alla våra anställda att träna på arbetstid för att vi ska ha möjlighet att hålla oss friskare och piggare!

“Vi är inte som alla andra – och det vill vi heller inte vara!”Anna Chorell, grundare Nätjuristerna